12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πατριαρχικό Γράμμα στο 40νθήμερο μνημόσυνο του Πισιδίας Σωτηρίου

Το Σάββατο 23 Ιουλίου τελέστηκε μετά θείας Λειτουργίας το 40νθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου πρώτου Μητροπολίτου Κορέας κυρού Σωτηρίου στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ.

Εκτός των Κορεατών Κληρικών και Πιστών συμμετείχαν πολλοί επίσημοι από τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές της Κορέας, εκπρόσωποι των οποίων απηύθυναν χαιρετισμούς, κατά τους οποίους εξήραν την μεγάλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου Σωτηρίου κατά την επί 47 έτη μακρόχρονη διακονία Του στην Κορέα.

Σε όλους διανεμήθηκε σε φυλλάδιο η Διαθήκη του εκλιπόντος Ιεράρχου, γραμμένη από τον ίδιο δεκατρία χρόνια πριν, την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος του έτους 2009, καθώς επίσης κόλλυβα φτιαγμένα από ρύζι. Μετά το Μνημόσυνο όλοι οι συμμετέχοντες παρακάθησαν σε κοινό γεύμα αγάπης, το οποίο παρέθεσε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας προς τιμή και μνήμη του σεβασμιωτάτου κυρού Σωτηρίου.

Θερμές ευχαριστίες ανήκουν στα μέλη του Συνδέσμου, που εργάστηκαν με ζήλο την Παρασκευή και το Σάββατο για την προετοιμασία, αλλά και την πραγματοποίηση του Μνημοσύνου.

Κατωτέρω δημοσιεύουμε το Πατριαρχικό Γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο ανέγνωσε ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Δανιήλ Να:

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ