23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο Φανάρι

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, επίσημη Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων, Εξοχ. κ. Gregory Weldon Meeks.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Παναγιώτατο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας Κοινής Γνώμης για την ανάγκη διαφύλαξης της Δημιουργίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αμερική, το περασμένο φθινόπωρο, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Εξοχ. Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden, τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών κ. Antony Blinken, αλλά και με την Εξοχ. Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Nancy Pelosi. 

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, o Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, καθώς και ο Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου. 

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ