16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ακροάσεις

29 Ιουνίου 2022

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νικάνορα, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος, καθώς, επίσης, και την Eυγεν. κ. Μαρία Κράλλη, προεστώσα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος “Λυδία”, με συνοδεία αδελφών.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, με τον ΡΚαθολικό Ιερέα κ. Christopher Smith, από τις ΗΠΑ.

Τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, με τον Ελλογιμ. κ. Αγαμέμνονα Τσελίκα και συνεργάτες τους, από την Αθήνα.

Τον Διευθυντή της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Ελλογιμ. κ. Δημήτριο Ζώτο, με τους εφετινούς αποφοίτους Λυκείου, στους οποίους απένειμε κατά την παράδοση χρυσό επιστήθιο σταυρό εις ευλογία και ενίσχυση για την ευόδωση της μελλοντικής τους πορείας.

Τον Εντιμ. κ. Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, πολιτικό μηχανικό, με την οικογένειά του, από την Δράμα.

Τον Εντιμ. κ. Thomas Mahew, εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, με την οικογένειά του, από την Ινδία.

Τον Εντιμ. κ. Χρήστο Ιωαννίδη, με τη θυγατέρα του Μαρία, από την Αθήνα.

30 Ιουνίου

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Πριμηκύριο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Διαμαντή Κομβόπουλο, από την Πόλη, με τον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του αδελφό του Εντιμ. Απόστολο Κομβόπουλο και την θυγατέρα αυτού, από τον Καναδά.

Tον Εντιμ. κ. Απόστολο Ντιγκμπασάνη, Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, ο οποίος ζήτησε και έλαβε την Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του.

Για τον ίδιο σκοπό, τους Εντιμ. κ.κ. Απόστολο Πορίδη, Αρχιτέκτονα και υπεύθυνο του Τεχνικού Γραφείου του Πατριαρχείου, Παύλο Παντελάρα και Πέτρο Μπαζγκάρλο, Γραμματείς του Πατριαρχείου, Πέτρο Κοκκινάκη, Πέτρο Κίλε και Απόστολο Σπανίδη, υπαλλήλους αυτού, και Πέτρο Βεριόπουλο, Οικονόμο.

1 Ιουλίου 2022

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο, από την Ι. Μητρόπολη Πισιδίας.

Τον Οσιωτ. Ιερομόναχο κ. Σωφρόνιο Vomed, κληρικό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Την Οσιοτάτη Μοναχή Θεοξένη, Καθηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, Χανίων, μαζί με την Μοναχή Θεολέκτη, αδελφή της Μονής.

Τους Εντιμ. κ.κ. Ανδρέα Βύρα, Δήμαρχο Λάρνακας και Πρόεδρο της Ενώσεως Δήμων Κύπρου, με τον συνεργάτη του Γιάγκο Γιάγκου, και Κωνσταντίνο Κούκα, Δήμαρχο Μυκόνου.

Τους Εντιμ. κ.κ. Ευθύμιο Αντωνιάδη, Σάββα Μπακλατζίογλου και Βασίλειο Καράμποδο,που φοίτησαν στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Στέλγια, Καθηγητή Αγγλικής γλώσσας, από την Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Θεόφιλο Τησίδη, εκπαιδευτικό στο ιστορικό ομογενειακό εκπαιδευτήριο του Ζαππείου, από την Πόλη, με την ευκαιρία της λήξεως της ενεργού υπηρεσίας του.

2 Ιουλίου 2022

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τους Σεβ. Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, με τον Ιερομόναχο κ. Χρυσόστομο, Γέροντα του Ιερού Κελλίου Αγ. Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου, με τους οικείους τους.

Τον Οσιωτ. Μοναχό Ιεζεκιήλ Ξενοφωντινό, από την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά Πριγκήπου.

Τους Εντιμολ. Άρχοντες Οφφικιαλίους της Μ.τ.Χ.Ε. κ.κ. Πάρι Ασανάκη, Νομικό Σύμβουλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και Παύλο Σταματίδη, Πρόεδρο της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας- Θράκης, και τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Παπαθεοδώρου. Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, με την ευκαιρία της χειροτονίας του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεώργιο Καλαντζή,  Υπουργό, και τον Εντιμ. κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, Δήμαρχο Θάσου.

Τον Εξοχ. κ. Nicolae Banicioiv, πρώην Υπουργό Υγείας, με την οικογένειά του, από την Ρουμανία.

Τον Ελλογιμ. κ. Jeffrey Sachs, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia, με τους οικογενείς του, από τις Η.Π.Α..

Τους Εντιμ. κ.κ. Δημήτριο Δημακογιάννη, Θεόδωρο Μίγδο και Παναγιώτη. Θεοδωράκη, υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδος.

Τον Ελλογιμ. κ. Άγγελο Ντούρλαρη, με την οικογένειά του, από την Πόλη.

Τους Εντιμ. κ.κ. Πελοπίδα Αγγελόπουλο, Αντιναύαρχο Λ.Σ., και Γεώργιο Παπαχρήστο, οικονομολόγο, από την Αθήνα.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Αιδεσιμ. Πάστορα John Waldrop, που διακόνησε επί οκταετία στην Πόλη.

Aπό τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, και στο Μνημόσυνο που ακολούθησε, στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου Σισλή, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Παύλου Στεφάνοβικ-Σκυλίτση, Μ. Ευεργέτου του Γένους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ