14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο και Τριτεύοντα κ. Καλλίνικο, το απόγευμα της Τρίτης, 28 Ιουνίου 2022, τίμησε με την παρουσία του τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη εθνική εορτή των ΗΠΑ, στο κτήριο του Γενικού Προξενείου στην Στένη του Βοσπόρου, και συνεχάρη τον Εξοχ. κ. Jeffry L. Flake, Πρέσβη στην Άγκυρα, και την Ευγεν. κ. Daria Darnell, απερχόμενη Γενική Πρόξενο της χώρας.

Την επομένη ο Παναγιώτατος, με τη συνοδεία του, παρέστη σε συναυλία που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο του Καναδά στην Πόλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Nazim Hikmet” του Σισλή, με αφορμή την εθνική εορτή του Καναδά, για την οποία συνεχάρη τον Εξοχ. Πρέσβη στην Άγκυρα κ. Jamal Khokhar και τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο στην Πόλη κ. Brahim Achtoutal.

Το βράδυ της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στη μουσική εκδήλωση «Light of Understanding» που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, στο Μέγαρο Cemal Reşit Rey του Harbiye, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Τσεχία, από την 1η Ιουλίου και για τους επόμενους έξι μήνες. Στην εκδήλωση, η οποία είχε στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της αρμονικής συνύπαρξης και εποικοδομητικής συνεργασίας θρησκειών και πολιτισμών, συμμετείχε, μεταξύ άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων, και η χορωδία «Δάφνες» της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ