21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τιμά τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν θα τιμήσει τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρο Καρλούτσο, με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Η τελετή θα γίνει στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που απονέμει ο Αμερικανός Πρόεδρος σε εξέχουσες προσωπικότητες με παναμερικανική και παγκόσμια εμβέλεια. Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος είναι ο δεύτερος Ελληνοαμερικανός που τιμάται με αυτό το βραβείο. Ο μόνος που το είχε λάβει ήταν ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος επί Προεδρίας του Τζίμι Κάρτερ.

Στο επίσημο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου το οποίο περιήλθε στη διάθεση του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «θα τιμηθούν δέκα επτά συνολικά προσωπικότητες με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας».

Τονίζεται στο ανακοινωθέν ότι «το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας είναι η ανώτατη τιμή του Εθνους η οποία επιδίδεται σε άτομα τα οποία έχουν επιδείξει παραδειγματικές συνεισφορές στην ευημερία, τις αξίες ή στην ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, στην παγκόσμια ειρήνη ή σε άλλα σπουδαία κοινωνικά, δημόσια ή ιδιωτικά έργα».

Σε δήλωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως «η Αμερική μπορεί να ορισθεί με μία λέξη: Δυνατότητες. Αυτοί οι 17 Αμερικανοί αντιπροσωπεύουν αυτές τις δυνατότητες».

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ