23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΑΠ (Βίντεο)

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρόντες στην εκδήλωση: η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημπκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος και πολλοί άλλοι παράγοντες της πολιτικής ζωής και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Μετά το πέρας του τελετουργικού ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

Παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό του Αριστείδη Βικέτου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ