12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα Αναγόρευσης Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Καθηγητή ΕΑΠ

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το απόγευμα, στις 19.30.

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αναγορεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ το Σάββατο, 18 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη, την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Μετά το πέρας του τελετουργικού ο Παναγιώτατος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

Η τελετή αναγόρευσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το επίσημο κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο youtube https://youtu.be/Y0DWWLc8Muo

Παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ