20.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η εορτή της Αγίας Τριάδος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η πανήγυρις του ναϋδρίου της Αγίας Τριάδος εορτάστηκε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με την τέλεση του εορτίου Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Εφόρου της Σχολής.

Την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ. Κύριλλος και ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός. Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, Καθηγητής κ. Ν. Ξεξάκης, μετά μελών της Εστίας, Αγιορείτες πατέρες, πιστοί από τα Πριγκηπόννησα καθώς και προσκυνητές από την Ελλάδα.

Κατά την γενομένη μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δεξίωση ο Καθηγούμενος προσεφώνησε τους παρισταμένους, αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα αλλά και στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πατριαρχικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων, εκπροσωπών την Εφορεία της Σχολής.

Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα για όλο το εκκλησίασμα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ