17.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (22 Μαΐου 2022)

Η Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρισβάνης μετατράπηκε σε Ενορία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Mount Gravatt Βρισβάνης, όπου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 22ας Μαΐου, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Και αυτό, διότι κατά την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Κοινότητας έλαβαν μια ιστορική απόφαση για το μέλλον και την προοπτική της. Σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό της, αποφάσισε μετά από ψηφοφορία να μετατραπεί σε Ενορία και να ενταχτεί πλήρως κάτω από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και την πνευματική ηγεσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας και ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδό της.

Κατά το επίσημο γεύμα που προσφέρθηκε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, ο Σεβασμ. κ. Μακάριος εξέφρασε την πατρική ευαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη απόφαση, κάνοντας λόγο για ένα ορόσημο στην ιστορία της Ενορίας, με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές. Εμφανίστηκε δε πεπεισμένος πως ο ρόλος της Ενορίας στην τοπική κοινωνία θα αναβαθμιστεί και ότι θα γίνει φάρος πνευματικότητας στη Βρισβάνη και στην ευρύτερη κοινωνία της Κουινσλάνδης. Άμεσα, πάντως, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος μελετούν την ίδρυση παιδικού σταθμού στους χώρους της Ενορίας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των Ομογενών μας στην περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε, επίσης, κατά την ομιλία του, να μνημονεύσει και να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια που επισφραγίστηκε με την απόφαση της Ειδικής Γενικής Συνέλευσης της 15ης Μαΐου, απευθυνόμενος αρχικά στον Θεοφιλ. κ. Αιμιλιανό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Βρισβάνης, και στον π. Νικόλαο Brown, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθως, συνεχάρη τον Πρόεδρο, κ. Luke Comino, και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για την εμπιστοσύνη τους προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τον Ποιμενάρχη τους και για την αναγνώριση της πνευματικής ωφελείας που σηματοδοτεί η αποφασισθείσα μετάβαση. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος για τη διαχρονικά άοκνη προσφορά τους και για την διαρκή αφοσίωσή τους στην Εκκλησία.

Τα μέλη του Συμβουλίου που είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και οι κυρίες της Φιλοπτώχου, εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους για το νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Ενορίας και τόνισαν ότι εμπιστεύονται πλήρως τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

«Θα είσαι επιτυχημένος και ευλογημένος κληρικός εάν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται. Μέσα σε μια κοινωνία θλίψεως και καταθλίψεως χρειαζόμαστε τη χαρά όσο ποτέ. Να πείσεις τους ανθρώπους να ζουν και να βιώνουν την εσωτερική χαρά του Χριστού, την αληθινή χαρά που αποτελεί πρόγευση της Βασιλείας του Θεού».

Την παραπάνω πατρική προτροπή απηύθυνε ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στον υποδιάκονο κ. Παναγιώτη Σίμο, καθώς τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Η τελετή της εις Διάκονον χειροτονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Mount Gravatt της Βρισβάνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, πλαισιούμενου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Ο νέος Διάκονος, ιατρός στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών, έλαβε τις ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου του, μαζί με πατρικές συμβουλές για το ξεκίνημα της ιερατικής του πορείας. «Η διακονία και η προσφορά του ιατρού δε διαφέρει σε πολλά από τη διακονία του κληρικού, διότι αντικείμενο και των δύο υπουργημάτων είναι ο άνθρωπος. Ουσιαστικά θα συνεχίσεις να διακονείς τον άνθρωπο ολιστικά και να του δίνεις τη χαρά του Χριστού που είναι μοναδική και ανεπανάληπτη», τόνισε μεταξύ άλλων στον νουθετήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο νέος Διάκονος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας «ότι από την πρώτη στιγμή που φτάσατε στην Αυστραλία άλλαξαν τα πάντα. Αισθανθήκαμε ότι έχουμε ύπαρξη και ζωή», ενώ υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει στη νέα του πορεία τη ζωή και το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου, που είναι παράδειγμα ολοκληρωτικής αγάπης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ