23.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον Πατριάρχη το Λεύκωμα “Προσωπικότητες – Προσκυνητές στον Άθωνα” του Κώστα Τζιβανίδη

Φωτογραφίες από επισκέψεις εκκλησιαστικών και πολιτικών προσωπικοτήτων στο Άγιο Όρος περιλαμβάνει το Λεύκωμα “Προσωπικότητες – Προσκυνητές στον Άθωνα” του Κώστα Τζιβανίδη, ο οποίος για χρόνια καλύπτει με τον φακό του σημαντικές στιγμές στο Περιβόλι της Παναγίας.

Το Λεύκωμα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Άπαρσις”, στην Αθήνα. Η έκδοση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και ευγενική χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους και Άρχοντος της ΑτΧΜΕ  και της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ.

Της έκδοσης προτάσσεται επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Κώστα Τζιβανίδη. Στην επιστολή ο κ. Βαρθολομαίος επισημαίνει:

“Μέσα στην πλημμυρίδα των εικόνων, αναδεικνύεται στην εποχή μας η δύναμη της φωτογραφίας ως ιδιαίτερης καλλιτεχνικής γλώσσας και το ευαίσθητο αισθητήριο  των μυστών της”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχαίρει τον δημιουργό του Λευκώματος και τον επαινεί για τον σεβασμό του προς την Μεγάλη Εκκλησία και την Αγιοτόκον Αθωνική κοινωνία.

Απόψε, Σάββατο 7 Μαΐου 2022, ο Κώστας Τζιβανίδης, μαζί με τους εκπροσώπους της Ιεροκοινοτικής Επιτροπής του Αγίου Όρους, Ιερομόναχο Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και τον Γέροντα Νικόδημο Αγιοπαυλίτη, που είχαν την εποπτεία έκδοσης του Λευκώματος, προσέφεραν στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρώτο της Ορθοδοξίας και Επίσκοπο της Αθωνικής Πολιτείας, αυτό το ξεχωριστό έργο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ