22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη μαθητών στην Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής οι τελειόφοιτοι μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής του Αγίου Όρους και της Σχολής Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν σήμερα 7/5/2022 την Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου. Εκ μέρους της Κοινότητας τους υποδέχθηκε ο π. Νικόδημος Σαΐντάν.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τον Αρχιεπίσκοπο Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εκπρόσωπο του Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, Μητροπολίτη Ανθηδώνος κ. Νεκτάριο.

Κατ΄ αρχάς οι μαθητές και οι συνοδοί τους, προσκύνησαν τον πρώτο σε μέγεθος Ναό της Κωνσταντινουπολίτικης Ρωμιοσύνης και ενημερώθηκαν ιστορικά για την Κοινότητα και το έργο που επιτελεί.

Στην συνέχεια ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του «Δημιουργικού Εργαστηρίου» και έλαβαν πληροφορίες για το έργο που επιτελείται στο χώρο αυτό, που αποτελεί το φυτώριο της Πολίτικης Ρωμιοσύνης. Στην συνέχεια θαύμασαν μεγαλοπρεπές κτίριο το Ζάππειο και πήραν τις απαραίτητες πληροφορίες για το ιστορικό αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρωμαίικης Κοινότητας.

Τέλος η Κοινότητα Σταυροδρομίου παρέθεσε γεύμα σε όλους τους επισκέπτες και δια του π. Νικοδήμου ευχαρίστησε συνοδούς και μαθητές για το γεγονός ότι συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα τους και τους χώρους της Αγίας Τριάδας. Σημείωσε δε ότι αποτελεί μεγάλη χαρά για την Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου να φιλοξενεί και να ενημερώνει επισκέπτες, μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλων τον κόσμο που επιλέγουν την Πόλη για τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια, για τα κληροδοτήματα και την παρουσία των Ρωμιών στην Πόλη.

Σε όλους τους επισκέπτες δωρήθηκε ένας τόμος από το επανεκδοθέν λεύκωμα του συσσιτίου της Αγίας Τριάδας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ