16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (2 Απριλίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Πατριαρχικό Τρισάγιο για την αείμνηστη Δωροθέα Αθανάσωφ

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης μετέβη την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, στο Κοιμητήριο της Βουλγαρόφωνης Κοινότητας της Πόλεως, στο Φερίκιοϊ, όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της αείμνηστης Δωροθέας Αθανάσωφ, συζύγου του αείμνηστου Άρχοντος Μ. Πρωτέκδικου Δημητρίου Αθανάσωφ, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 40 ημερών από την εκδημία της. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαράλαμπος Νίτσεφ, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαρόφωνης Κοινότητας της Πόλεως, η Ευγεν. κυρία Radoslava Kafedzhiynska, Πρόξενος της Βουλγαρίας στην Πόλη, ο Εντιμ. κ. Βασίλειος Λιάζε, Πρόεδρος της Κοινότητας, καθώς και συγγενείς και φίλοι της μεταστάσης.

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

• Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

• Τον Μουσικολ. κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεραψαλτών Ελλάδος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εντιμολ. κ. Χαράλαμπο Σιούφα, Άρχοντα Πρωτέκδικο της Μ.τ.Χ.Ε., Δικηγόρο, τον Εντιμ. κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ, Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και Προέδρους και μέλη τοπικών Ιεροψαλτικών Συλλόγων της Ελλάδος. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

• Τον Εντιμ. κ. Παύλο Τροχόπουλο, εκπρόσωπο του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας, με τον Εντιμ. κ. Αστέρη Νένο, συνεργάτη του στον ίδιο οργανισμό.

• Την Ευγεν. κ. Αγγελική Κασοτάκη, από την Πόλη.

• Την Ευγεν. κ. Ευαγγελία Κανάρη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Ζαππείου Σχολής, με την ευκαιρία των πρόσφατων ονομαστηρίων της.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ