20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Βαρσοβία

Σήμερα, 29 Μαρτίου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Βαρσοβία, μαζί με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Stanislaw Gondecki επισκέφθηκαν τον Οίκο του Μητροπολιτικού Σεμιναρίου της Βαρσοβίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία, γυναίκες και παιδιά, καθώς και οικογένειες.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε στις οικογένειες των Ουκρανών ότι ήρθε από την Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας. «Είμαστε κοντά σας στα βάσανα και στην προσευχή σας», τόνισε. Ο Πατριάρχης είχε ετοιμάσει και μικρά δώρα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, τα οποία μοίρασε προσωπικά. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια σύντομη προσευχή για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνομίλησε με τους πρόσφυγες, για να ακούσει ποια είναι τα προβλήματά τους και πώς θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Συγκινητική ήταν και η συνάντηση του Πατριάρχου με τα μικρά παιδιά.

«Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς την καταστροφή που προκάλεσε αυτή η τρομερή εισβολή στον ουκρανικό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης είπε ότι η εμπειρία του τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ, συνειδητοποίησα ότι μερικές φορές υπάρχει χώρος μόνο για δάκρυα. Μερικές φορές η μόνη σωστή απάντηση είναι η σιωπή. «Μερικές φορές μπορούμε απλώς να μοιραστούμε τη δύναμη της αφής, την άνεση, να είμαστε με κάποιον», παραδέχτηκε.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ