13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και Δοξολογία στις Βρυξέλλες

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών συμμετεχόντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως μέσα από την οποία ο Χριστός καλεί αυτόν που θέλει να τον ακολουθεί να αρνηθεί τον αμαρτωλό εαυτό του και να σηκώνει πρόθυμα τον δικό του σταυρό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, η Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρέσβυς κα Βασιλική Γούναρη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στις Βρυξέλλες κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, ο Ναύαρχος κ. Ιωάννης Παυλόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κ. Δημήτριος Αργυρόπουλος, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και των πολιτιστικών συλλόγων Βρυξελλών, μαθητές των Ελληνικών σχολείων και πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ενώ η τελετή της Δοξολογίας τελείωσε με τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδος και του Βελγίου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβυ για την ωραία ομιλία του και τους λοιπούς παρισταμένους επισήμους για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και στην Δοξολογία, καθώς και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία του στην ευχαριστιακή σύναξη, ευχόμενος για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως δε για την Ουκρανία, να επικρατεί πάντοτε η ειρήνη, η αγάπη και η ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ