18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (18-19 Μαρτίου 2022)

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022, τον Εξοχ. κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος συνοδευόταν από τις Ευγεν. κυρίες Ελευθερία Περτζινίδου, Αναπληρώτρια επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Τουρκία, και Μαρία-Μυρτώ Κανελλοπούλου, στέλεχος του Γραφείου του.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, ο Παναγιώτατος και ο κ. Αντιπρόεδρος, συζήτησαν για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο, ιδιαιτέρως δε για την κατάσταση των προσφύγων, καθώς και για θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ομογένεια της Πόλης και τους Ορθοδόξους πιστούς στη χώρα.

Κατά την άφιξή του στο Φανάρι, ο κ. Σχοινάς προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, τον ενημέρωσε για την ιστορία του, καθώς και για τα ιερά λείψανα και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας της Κύπρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Εξοχ. κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Ο Εξοχ. κ. Χατζηπαντέλα έγινε δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, επίκαιρα ζητήματα.

Ο Παναγιώτατος ζήτησε από τον κ. Υπουργό να μεταφέρει τις θερμές αδελφικές ευχές του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Μακ. Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, αλλά και την Πατριαρχική ευλογία του προς τον ευσεβή λαό της μεγαλονήσου. 

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, το απόγευμα, τον Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος” και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Κατά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτατο ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρίνα, και τον στενό συνεργάτη του Δρ. Γρηγόριο Πενέλη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών του κτηρίου της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία εδρεύει στους χώρους της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος, αλλά και της Αστικής Σχολής Γαλατά, τη δαπάνη των οποίων ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Εντιμολ. Άρχων.

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ