22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (17 Μαρτίου 2022)

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, ο Εντιμ. κ. Witold Lesniak, Γενικός Πρόξενος της Πολωνίας στην Πόλη.

Ο κ. Lesniak, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους, έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και είχαν μακρά συζήτηση με επίκεντρο την κατάσταση των χιλιάδων προσφύγων από την Ουκρανία που κατέφυγαν στην Πολωνία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τις Χριστιανικές Κοινότητες της Πόλεως

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, με τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Masalyan, τον Σεβ. Μητροπολίτη των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών κ. Filüksino Yusuf Çetin, καθώς και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο της εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικής κοινότητος κ. Massimiliano Palinuro, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η κοινή αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου στο Κοντοσκάλι της Πόλεως.

Ο Παναγιώτατος με την ευκαιρία των γενεθλίων, την ίδια ημέρα, του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ. Sahak Masalyan, του ευχήθηκε εγκαρδίως και του προσέφερε ως δώρο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Τον Παναγιώτατο συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ