21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συγκινητικές στιγμές στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνου Προδρόμου στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Με την σεμνή τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της εξοχωτάτης Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου την Τρίτη 15-03-2022 ανοίγει ο δρόμος για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κου Προδρόμου για το Σάββατο 19-3-2022.

Τον νέο ιεράρχη συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  κ. Ευγένιος, του οποίου τυγχάνει αγαπητό τέκνο, και ο οποίος τον όρκισε ενώπιον της εξοχοτάτης κας προέδρου Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, της υφυπουργού Παιδείας κας Ζ. Μακρή  και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας  κ. Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον υπογραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης π. Νήφωνα Βασιλάκη, τον αρχιερατικό επίτροπο της μητρόπολης  Ρεθύμνου π. Νικόλαο Νικηφόρο, τον Καθηγούμενο π. Μεθόδιο της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντου και τον Άρχοντα Νομοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Βλατάκη, πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».

Υπό το βαρύ κλίμα της ζοφερής συγκυρίας των εξαιρετικά δυσμενών γεγονότων που διαδραματίζονται ήτοι τόσο του πολέμου στην Ουκρανία όσο και της πανδημίας, η εν λόγω σεμνή τελετή αποτέλεσε μία μικρή ελπίδα ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει στο έλεος και ότι οι ποιμένες πρέπει να συμβάλλουν άμεσα ώστε να γίνει πράξη το «επί γης ΕΙΡΗΝΗ».

Αντηλλάγησαν εθιμοτυπικά δώρα εκ μέρους του νέου Ιεράρχη προς την Πρόεδρο Δημοκρατίας, ενώ τα φλάς άστραψαν καταγράφοντας  ιστορικές στιγμές.

Εν συνεχεία παρατέθηκε επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Μητρόπολης, στο οποίο παρακάθισαν εκτός του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, και των λοιπών Μητροπολιτών, ο νέος εκπρόσωπος  του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Σεβ. Μητρ. Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Γεν. Γραμμ. Του Υπουργείου Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής, ο Άρχων και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Γερ. Φωκάς, ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως  κ.ά.

Είθε ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος  να είναι ΑΞΙΟΣ, Θεοστήρικτος και κυρίως ως υψιπετής αετός να καταφέρει με την ταπεινότητα του να φωλιάσει  στις  καρδιές των Ρεθυμνίων  προπάντων των νέων ανθρώπων, γενόμενος έτσι ο Ψηλορείτης των ψυχών και των σωμάτων ημών.

Εκ του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ