19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Γενεύη

Η πρώτη Κυριακή των Νηστειών, η επιλεγομένη της Ορθοδοξίας, εωρτάσθη με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή πλήθους πιστών στον ιερό ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου του εν Σαμπεζύ της Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στον Όρθρο χοροστάτησε και προέστη της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, με συλλειτουργούς τους Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρους κ.κ. Βασίλειο Κοτρότσιο, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας και Ιερ. Προϊστάμενο της ελληνικής ενορίας Αγίου Παύλου, Alexandre Sadkowsky, Αρχιερατικό Επίτροπο γαλλοφώνων ενοριών και Ιερ. Προϊστάμενο της γαλλοφώνου ενορίας Αγίας Αικατερίνης, και Fadi Boushi και τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο κ. Γαβριήλ Baratashvili.
Η Θ.Λειτουργία ετέλεσθη στις γλώσσες ελληνική, γαλλική, γεωργιανή και αγγλική, κατ᾽ αυτήν δε έψαλαν οι χοροί των δύο στεγαζομένων στο Ορθόδοξο Κέντρο εν Γενεύῃ ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας, της ελληνοφώνου και της γαλλοφώνου. Με προτροπή του Μητροπολίτου το κήρυγμα της ημέρας ανετέθη στον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Alexandre Sadkowsky.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ