19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, ανάμεσα στους πιστούς, συμπροσευχήθηκαν προσυνητές από την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέα Υόρκης με τη συνοδεία του Ιερατικώς Προϊσταμένου τους Αρχιμ. Γεδεών Βαρυτίμου και του Δ.Σ. της Κοινότητας, ο κος Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου -βυζαντινολόγος και ο κ. Στέλιος Στυλιανού, ιστορικός, από την Κύπρο, ο κ. Παντελής Μπουρνιάς Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, η Πρόεδρος κα Λουκία Κοτάμ και μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Πέραν και ο Άρχων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος κ. Σάββας Κοτάμ.

Ακολούθησε μία θαυμάσια δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, για την μη περαιτέρω μετάδοση της πανδημίας. Στη δεξίωση δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών μας. Ο Πρόεδρος της Κοινότητός μας κ. Παντελεήμων Βίγκας καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες και αντιφώνησαν ο π. Γεδεών, η Πρόεδρος της φιλοξενουμένης Κοινότητας Αμαλία Μπουρνιά, ο κος Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Αντηλλάγησαν δώρα εκ μέρους της Κοινότητός μας και της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Υόρκης και τέλος παρατέθηκε λιτό δείπνο εκ μέρους της Κοινότητάς μας σε όλους τους παρευρισκομένους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ