12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Φανάρι

Επί τη μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά τον Μ. Εσπερινό του Σαββάτου, 12 Μαρτίου 2022, και ώρα 4μ.μ. μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσει τον Δημοσιογράφο κ. Αριστείδη Βικέτο σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε.

Την επομένη, Κυριακή 13 Μαρτίου, ο Παναγιώτατος θα προστή της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού Βαρνάβα, από την αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Essex Μ. Βρεταννίας.

Τον πανηγυρικό της εορτής θα κηρύξει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Μετά την απόλυση, θα τελεσθεί το ειθισμένον Τρισάγιο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή» και θα επακολουθήσει η λιτάνευση των ιερών εικόνων υπό του Πατριάρχου και των συλλειτουργούντων Αρχιερέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Φανάρι θα παραστεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ