19.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μόσχας Κύριλλος και “Γέρων” Νεκτάριος Μουλατσιώτης εναντίον των …ανήθικων Ουκρανών

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Σε βίντεο που ανήρτησε στο you tube ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φωκίδος, προσπαθεί να μας …εξηγήσει γιατί ο Πούτιν πολεμάει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι. 

Η όλη προσέγγισή του είναι πραγματικά εξωφρενική και κυρίως η προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ρωσική εισβολή επειδή η Ουκρανία θέλει να «εξευρωπαϊστεί» (sic) και ο Πούτιν …αναχαιτίζει τον εκδυτικισμό της. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια το βίντεο, αλλά και το κείμενο της συγκεκριμένης ομιλίας, καταγγέλλοντας πάση τη κτίσει τον συγκεκριμένο κληρικό, ο οποίος κλείνει τα μάτια του μπροστά στον ανελέητο σφαγιασμό του Ουκρανικού λαού από τον Πούτιν, γιατί «βλέπει το θέμα πνευματικά»!!! Τελικά οι Έλληνες έχουν πολλούς …ευφάνταστους τρόπους για να δικαιολογήσουν τον …πατερούλη τους Πούτιν! Τραγικό! 

Το περιεχόμενο της ομιλίας Μουλατσιώτη …μιλάει από μόνο του. Υπερβαίνει κάθε λογικό σχολιασμό.Το επίσης τραγικό είναι ότι κανείς από τον χώρο της Εκκλησίας δεν θα τολμήσει να του αντιλέξει. Κι εκείνος θα συνεχίσει απτόητος τις “πνευματικές” του προσεγγίσεις…

Πάντως, ο “γέρων” Νεκτάριος στοιχείται απόλυτα στα όσα ανέφερε σε κήρυγμά του ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος μας είπε ότι επί οκτώ χρόνια, γίνονται προσπάθειες να καταστραφεί ό,τι ισχύει στο Ντονμπάς. «Στο Ντονμπάς, υπάρχει απόρριψη, θεμελιώδης απόρριψη των λεγόμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Σήμερα, υπάρχει ένα τεστ αφοσίωσης σε αυτές τις δυνάμεις. Ξέρετε ποιο είναι αυτό το τεστ; Είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα τρομερό – είναι τα gay pride» είπε ο Κύριλλος. Και συνέχισε: «Οι απαιτήσεις πολλών για την πραγματοποίηση ενός gay pride, είναι μια δοκιμασία αφοσίωσης σε αυτόν τον πολύ ισχυρό κόσμο. Και γνωρίζουμε ότι εάν άνθρωποι ή χώρες απορρίψουν αυτά τα αιτήματα, οι χώρες ή οι άνθρωποι δεν θα μπουν σε αυτόν τον κόσμο, θα είναι ξένοι».

Αν είναι δυνατόν η παραπάνω “λογική” να δικαιολογεί μια εισβολή και μια γενοκτονία! 

Φαίνεται όμως πως επικρατεί τόσο στην “Αγία” Ρωσία όσο και στην Ελλάδα του Μουλατσιώτη. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ