23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χειροθεσία νέων Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά

Στις 13 Φεβρουαρίου 2022 –την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου και Αρχή της ευλογημένης περιόδου του Τριωδίου– ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ελληνορθόδοξο Κοινότητα του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Τορόντο, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο Τριαντάφυλλο Πορφύρη.

Ετελέσθη μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου κυρού Χριστοφόρου, ο οποίος σαν σήμερα, πριν δύο χρόνια εκοιμήθη εν Κυρίω. Προσευχόμεθα να είναι μεταξύ των αγίων και των αγγέλων του ουρανού.

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απεφάσισε να τιμήσει εξέχουσες προσωπικότητες του Καναδά με το οφφίκιο του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ανάμεσά τους είναι οι εντιμότατοι κ.κ. Νικόλαος Π. Καπέλος και Χριστοφόρος Τζίκας, οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε βάθος χρόνων, τόσο στις τοπικές Ελληνορθόδοξες Κοινότητές τους, όσο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος χειροθέτησε τους νέους Άρχοντες, κ. Νικόλαο Καπέλο Άρχοντα Νομοφύλακα και κ. Χριστόφορο Τζίκα Άρχοντα Δικαιοφύλακα. Άξιοι!

Λόγω της πανδημίας οι χειροθεσίες των υπολοίπων Αρχόντων έχουν καθυστερήσει, αλλά καθώς οι περιορισμοί αίρονται σε όλη τη χώρα, ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τις χειροθεσίες των υπολοίπων εξονομασθέντων Αρχόντων κατά το τρέχον έτος.

Η Κοινότητα Αγίου Γεωργίου,  με επικεφαλής τον π. Τριαντάφυλλο και τον πρόεδρό της, εντιμολογιώτατο Άρχοντα Πρωτονοτάριο κ. Γρηγόριο Καράκουλα παρέθεσε γεύμα στους προσκεκλημένους. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο οποίος επίσης έλαβε μέρος στη Θεία Λειτουργία,  μίλησε συγκινητικά στο γεύμα, καθώς επίσης και οι δύο νέοι Άρχοντες. Και οι δύο εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για αυτήν την τιμή στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τόνισαν την σημασία που έχει η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, ιδιαίτερα δε στους νέους Άρχοντες.

Η όλη τελετή τελείωσε με ευχαριστήρια προσευχή και εψάλη η φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ