12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων (10-12 Φεβρουαρίου 2022)

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στο Ελληνικό Σχολείο του Coventry

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί το Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Coventry στην Κεντρική Αγγλία.

Το σχολείο απαρτίζεται από παιδιά κυρίως Ελληνοκυπριακής καταγωγής και είναι οργανωμένο σε τάξεις σύμφωνα με την ηλικία και το επίπεδο ελληνικών των μαθητών.

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στους μαθητές ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, τονίζοντας την ανάγκη συστηματικής μελέτης των Ελλήνων ποιητών και της εντριβής στην νεοελληνική λογοτεχνία, ώστε να εμβαθύνουν στη γλώσσα και να καλλιεργήσουν τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Επίσης αναφέρθηκε στο ιερό Ευαγγέλιο της Κυριακής και στην ανάγκη καθημερινής μελέτης των ιερών κειμένων από όλους.

Μελέτη της Αγίας Γραφής στο Μπέρμιγχαμ

Στα πλαίσια των διαδικτυακών ομιλιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα μελέτης της Αγίας Γραφής μέσω ίντερνετ, που επιμελείται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μελέτης της Καινής Διαθήκης στην περιοχή της Κεντρικής Αγγλίας και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Ανδρέα Μπέρμιγχαμ.

Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό μέλη της Κοινότητος και μετά την ομιλία ακολούθησε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ναού.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ