18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορνηλία Πρεβεζιώτου – Ταβανιώτου: Η λόγια δημοσιογράφος και εκδότρια της Πόλης (Βίντεο)

«Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης»

Γ΄Κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων

Ιανουάριος – Ιούνιος 2022

1 Φεβρουαρίου 2022

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Κορνηλία Πρεβεζιώτου – Ταβανιώτου (Κωνσταντινούπολη 1878 – Αθήνα 1964). Η λόγια δημοσιογράφος και εκδότρια της Πόλης

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής συνεχίζει τον γ΄κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης.

Ακαδημαϊκός συντονισμός προγράμματος:

Ευαγγελία Αχλάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου

Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής.

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου είναι διδάκτωρ στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην κοινωνική και οικονομική ιστορία, την προφορική ιστορία, την ιστορία των γυναικών και του φύλου και ειδικότερα στη μελέτη του ελληνικού και οθωμανικού γυναικείου περιοδικού Τύπου και την επιχειρηματική δραστηριότητα γυναικών εκδοτριών στον οθωμανικό χώρο. Υπό έκδοση βρίσκεται η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Όψεις της γυναικείας επιχειρηματικής δραστηριότητας: Ελληνίδες εκδότριες στον οθωμανικό χώρο (1887-1922)». Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ιστορικά περιοδικά ελληνικά και τουρκικά (Μνήμων, Απόπλους, Kebikeç) και σε πρακτικά συνεδρίων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ