20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Μεγάλη έκπληξη επεφύλαξαν οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής, του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ“, έμπροσθεν του  Προεδρικού Μεγάρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου την Τρίτη 01-2-2022 έδωσε την νενομισμένη διαβεβαίωση του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” με επικεφαλής τον πρόεδρο κο Γεώργιο Βλατάκη, Άρχοντα Νομοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δορυφορούμενοι από βρακοφόρους του χορευτικού  ομίλου ΚΡΗΤΕΣ, παρευρέθηκαν και υποδέχθηκαν τον από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο επευφημώντας τον ΑΞΙΟΣ.

Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και αγάπης τα μέλη του ΔΣ αφενός συνεχάρησαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κο Ευγένιο, αλλά και ταυτόχρονα τον αποχαιρέτησαν λαμβάνοντας την ευλογία του, αφού πλέον αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.

Ο Σεβασμιώτατος για μια ακόμη φορά με πολύ συγκίνηση εκθείασε την αγαστή συνεργασία που είχε με τα μέλη του συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» και ιδίως με τον πρόεδρο κο Βλατάκη, με τον οποίο, όπως ανέφερε, τον συνδέει μακροχρόνια φιλία, γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσουν με το ίδιο αμείωτο πάθος για την παράδοση και το καλό της Κρήτης και πάντοτε θα είναι ανοικτή η αγκαλιά του προς αυτούς.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Γ. Βλατάκης, η Ελ. Λιαναντωνάκη, η Ελένη Τζιφάκη, η Ντίντα Κλειδή, ο Μανώλης Καλλονάκης, ο Μίλτος Κλείδης, ο Βας. Φραγκιαδάκης, ο πρόεδρος του λαογραφικού ομίλου “Κρήτες” Γεώργιος Πετράκης με τους βρακοφόρους.

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από τον κ. Αλέξη Τσέκα, σύζυγο της ης Ελ. Λιαναντωνάκη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ