24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος 

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, έδωσε την νενομισμένη διαβεβαίωση, όπως ορίζει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τον κ. Ευγένιο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος κι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. 

Επίσης στην συνάντηση ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρος και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Κρήτης Δ. Μηλαθιανάκης.

Αμέσως μετά την τελετή διαβεβαίωσης, ακολουθεί η έκδοση και δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης του Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό του κ.κ. Ευγενίου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης και  η τελετή ενθρόνισης το ερχόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Όπως έχει ανακοινωθεί στην τελετή θα παρευρίσκονται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εντός του ιερού Ναού η είσοδος θα επιτραπεί με προσκλήσεις σε 250 άτομα.

foto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος/ Eurokinissi

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ