18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοφάνεια στην Αντιγόνη των Πριγκηποννήσων

Στη νήσο Αντιγόνη των Πριγκηποννήσων τελέστηκε σήμερα, Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2022, ο καθαγιασμός των υδάτων, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Παρέστη και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός μετά της αδελφότητος.

Ο Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Αντιγόνης, όπου θα λειτουργήσει και αύριο, 7 Ιανουαρίου, επί τη πανηγύρει του Ι. Ναού.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων:

Μετά πολλής λαμπρότητος και με την συμμετοχή πολλού κόσμου, κατακλύσαντος τον περικαλλή Κοινοτικόν Ι. Ναόν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, εορτάσθη η Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων εις την προσφιλή νήσον Αντιγόνη των Πριγκηποννήσων, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου αυτών Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Την εόρτιον ημέραν ετίμησαν δια της παρουσίας των, ο Εντιμ.κύριος ERDEM GÜL, Δήμαρχος των Νήσων, και άλλοι επίσημοι. Η υπό τον Μουσικολ. Καθηγητήν κ.Αντώνιον Παριζιάνον Εφοροεπιτροπή της ημετέρας Κοινότητος της νήσου, ωργάνωσε υποδειγματικά την όλην πολυάνθρωπον τελετήν της Καταδύσεως του ΤιμίουΣταυρού, δια του Οποίου ηυλογήθησαν και εφέτος τα ύδατα της Προποντίδος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

6 Ιανουαρίου 2022

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ