18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης εν μέσω παιδίων πρωτοσέλιδο σε Αρμενική εφημερίδα της Πόλης

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει κατακτήσει, ως προσωπικότητα, στην Πόλη, τόσο τους καλής διαθέσεως Τούρκους όσο και τους χριστιανούς και πιστούς άλλων μειονοτήτων: Ρωμαιοκαθολικούς, Αρμενίους, Συροϊακωβίτες, Εβραίους κ.α.

Με όλους καλλιεργεί και διατηρεί άριστες σχέσεις, έχει προσωπικές και φιλικές επαφές και εισπράττει, δικαίως, τον σεβασμό και την αγάπη τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η μεγάλη Αρμενική εφημερίδα στην Κωνσταντινούπολη JAMANAK, την παραμονή των Χριστουγέννων (24-12-2021) κυκλοφόρησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη πρωτοσέλιδο!

Πρόκειται για μία φωτογραφία του Πατριάρχου ανάμεσα στα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, που είχε επισκεφθεί ο Πατριάρχης την προηγουμένη (23-12-2021) για να τους μοιράσει δώρα, αλλά και για να παίξει μαζί τους, καθώς είναι γνωστή η αγάπη του στα μικρά παιδιά.

Η Αρμενική, λοιπόν, εφημερίδα δημοσιεύει μια χαρακτηριστική φωτογραφία από την επίσκεψη αυτή, όπου ένας μικρός παίζει με το μπαστούνι του Πατριάρχη.

Ευχόμαστε και το νέο έτος ο Πατριάρχης να βρίσκεται εν μέσω παίδων και να τους ευλογεί και να τους χαρίζει απλόχερα την απλότητα και την καλοσύνη του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ