19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού στη μνήμη του Νικολάου Μαγγίνα

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Ι. ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Ανακήρυξη των νικητών του φωτογραφικού διαγωνισμού που διεξήχθη στη μνήμη του Νικόλαου Μαγγίνα

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον διεξήχθη ο διαγωνισμός φωτογραφίας, αφιερωμένος στη μνήμη του δημοσιογράφου-φωτογράφου Νικόλαου Μαγγίνα, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση της κριτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ι. Ναού Παναγίας Κουμαριώτισσας, στο Νεοχώρι του Βοσπόρου.

Να σημειωθεί ότι στην κριτική Επιτροπή συμμετείχαν οι διακεκριμένοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές İzzet Keribar, Coşkun Aral, Emine Ülkerim, Alberto Modiano, Berge Arabian, Mıgırdiç Arzivyan και Γεώργιος Δεμίρ, καθώς και ο İbrahim Göksungur, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Φωτογράφων.

Στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε εφέτος για πρώτη φορά, συμμετείχαν περισσότεροι από 289 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, από 50 πόλεις της Τουρκίας, με 785 φωτογραφίες. Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει 7.500 Λ.Τ., ο δεύτερος 5.000 Λ.Τ. και ο τρίτος 2.500 Λ.Τ., ενώ θα απονεμηθεί και ένα Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής που θα συνοδεύεται από ένα χρηματικό ποσό ύψους 2.000 Λ.Τ. Επίσης, θα απονεμηθούν τρία ακόμη βραβεία ειδικής θεματολογίας, που θα συνοδεύονται από το συμβολικό χρηματικό ποσό των 500 Λ.Τ., ενώ θα εκτεθούν συνολικά 30 φωτογραφίες.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή, το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022, στις 17:30, στην αίθουσα τελετών του Ζωγραφείου Λυκείου, όπου φοίτησε στα μαθητικά του χρόνια ο Νίκος Μαγγίνας.

Η τελετή, στην οποία θα παραστεί μικρός αριθμός προσκεκλημένων λόγω των προστατευτικών μέτρων από την πανδημία, θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μας προς όλους όσοι έλαβαν μέρος σε αυτόν τον πρώτο διαγωνισμό και ιδιαιτέρως σε εκείνους που διακρίθηκαν με τα έργα τους.

Ακολουθούν αναλυτικά τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού:

Ödül Ad Soyad Fotoğraf Adı Şehir

Birincilik Ödülü İskender SELÇUK Düğün Bitlis

İkincilik Ödülü İskender SELÇUK Varoluşun Başlangıcına Göç Bitlis

Üçüncülük Ödülü Ahmet Turan KURAL El Sanatı Kocaeli

Mansiyon Ahmet HARMANCI Öğrenci Ankara

Mansiyon Meral YEŞİLÇİÇEK Yaylaya Göç Trabzon

Mansiyon Ragıp SARI Kayısı Kurutma Kahramanmaraş

Özel Ödül Jüri Özel ödülü Deniz KALAYCI Muradiye Külliyesi İstanbul

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ