21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πανήγυρις του Ι.Ναού Αγίου Στεφάνου Μπαλατά, της Ορθοδόξου Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικαινωνίας

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφάνου Μπαλατά, της Ορθοδόξου Βουλγαροφώνου Κοινότητοςτης Πόλεως, με αφορμή την σημερινή εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Με τον Πατριαρχικό Επίτροπο συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανός, του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου-Κερατίου Κόλπου.

Εκκλησιάστηκε ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Vassil P. Valchev, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εντιμ. κ. Βασίλειος Λιάζε, προσκυνητές από την Βουλγαρία και πιστοί εκ της Βουλγαρόφωνης Κοινότητας.

Μετά την Θεία Λειτουργία τον Πατριαρχικό Επίτροπό προσφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαράλαμπος Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρας Ζαγόρας απηύθυνε χαιρετισμό ενώ ο Εντιμ. κ. Γενικός Πρόξενος ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου της Βουλγαρίας. 

Ακολούθως, αντιφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τον Μητροπολίτη κ. Κυπριανό και τους προσκυνητές από την Βουλγαρία.

Φωτογραφίες: Ν.Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ