24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε Μελβούρνη, Σύδνεϋ και Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για το Δωδεκαήμερο

Κοντά στον πιστό λαό της ελληνοπρεπεστάτης Μελβούρνης και του παραδοσιακού Νορθ – Κόουτ θα εορτάσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τη Μητρόπολη των εορτών, τη Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό «Άξιον Εστί» στο Νορθ- Κόουτ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Νικολάου Κατσαντώνη.

Κατά την εορτή των Χριστουγέννων, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο της εορτής και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου κ. Νικολάου Κατσαντώνη.

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Bacchus Marsh.

Το Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 7.00 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Νικολάου Καρμόνα Τόρρες.

Την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου, στο Hurlstone Park του Σύδνεϋ.

Τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας στην επίσημη αίθουσα τελετών της Ιεράς Θεολογικής Σχολής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στο Σύδνεϋ.

Την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, στην έναρξη της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Αδελαΐδα, θα τελέσει την Ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας για το Ορθόδοξο ποίμνιο της Νοτίου Αυστραλίας στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο Norwood.

Την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανίων και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Noarlunga.

Την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, στο Port Adelaide. Την ίδια ημέρα και ώρα 11.30 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα προστεί της Ακολουθίας του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα Port Adelaide.

Την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Unley της Αδελαΐδος.

Μετά την επιστροφή του στο Σύδνεϋ, την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, στο Mascot.

Την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου και ώρα 1.00 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα προστεί της Ακολουθίας του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα Yarra Bay στο Σύδνεϋ.

Προσκαλούνται ο ευαγής κλήρος και ο φιλόχριστος λαός της Αυστραλίας να συμμετάσχουν στις Θείες Λειτουργίες, τις Ιερές Ακολουθίες και τελετές των Αγίων αυτών ημερών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ