25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προβλήθηκε στην Θεσσαλονίκη το ντοκιμαντέρ για τα 30χρονα του Οικουμενικού Πατριάρχου

Πραγματοποιήθηκε απόψε, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, όπου προβλήθηκε σε παγκόσμια πρώτη, το ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας» στον Κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος. Επίσης πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ μίλησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και η Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κυρία Φλώρα Καραγιάννη. Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών, προξενικών και στρατιωτικών αρχών, μητροπολίτες των Νέων Χωρών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πρόεδροι και μέλη σωματείων και επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης, μέλη της Ενώσεως Ομογενών εκ Κωνστανινουπόλεως Βορείου Ελλάδος, φοιτητές και πολλοί ενδιαφερόμενοι. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Νάσσης.

Στο ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιήθηκε με χορηγία της «Αδελφότητας Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας: Παναγία Παμμακάριστος», μιλούν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού, εκκλησιαστικού και ευρύτερου θρησκευτικού χώρου, ενώ παρουσιάζεται και αυτοβιογραφική συνέντευξη του ίδιου.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Παραθέτουμε στη συνέχεια βίντεο του σταθμού TV100, όπου ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης μιλάει για την συγκεκριμένη εκδήλωση – αφιέρωμα στον Πατριάρχη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ