21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τιμητικός τόμος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη από την Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από 20-25 Νοεμβρίου 2021, είναι και αυτή της 23ης Νοεμβρίου, στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα λάβει χώρα η τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στην Α.Θ.Π. τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Α΄, που ετοίμασε η Θεολογική Σχολή Αθηνών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της τριαντακονταετούς ευκλεούς Πατριαρχίας του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τιμήσει την τελετή με την παρουσία της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, χαιρετισμό από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αναπλ. καθηγητή κ. Χρήστο Γ. Καραγιάννη, και κατόπιν την παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής κ. Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδη.

Θα ακολουθήσει η επίδοση του Τιμητικού Τόμου και τιμητικής πλακέτας στον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο από τον Πρύτανη κ. Δημόπουλο και στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Θεολογία Διαλεγόμενη».

Τέλος, ο χορός ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», υπό τη χοραρχία του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητή Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη, θα ψάλει τον Πολυχρονισμό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00  και  θα μεταδοθεί διαδικτυακά: https://youtu.be/M0lsXF0Ko04

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ