21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (15 Νοεμβρίου 2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ενημερωτικό Δελτίο

Επί τη εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, στο Κοιμητήριο του Σισλί, όπου αναπαύεται εν τη προσδοκία της κοινής αναστάσεως ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τυάνων κυρός Φίλιππος (1941-1997), διατελέσας Πρωτοσυγκελλεύων Αυτού, και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αυτού.
Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος συμπροσευχήθηκε, από του Ιερού Βήματος, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου.

Ακροάσεις
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:
• Τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, με τον οποίο είχε συνεργασία εν όψει της Πατριαρχικής επισκέψεως στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος.
• Τον Εντιμολ. Άρχοντα Ασηκρήτη κ. Επαμεινώνδα Πανταζόπουλο, Τραπεζίτη, Μέλος του Δ.Σ. του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.
• Τον Ελλογιμ. κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο, Ειδικό Γραμματέα, υπεύθυνο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) για την Παρακολούθηση και Αξιολόγηση του Κυβερνητικού Έργου, από την Αθήνα.
• Ομάδα Καθηγητών και μαθητών από τα Ιωάννινα που μεταβαίνουν στη Σαμψούντα για συνεργασία με ομολόγους τους μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ