14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θρασύβουλος Παπαστρατής «Φερίκιοϊ: Ρωμιοσύνη και Πολυπολιτισμικότητα»

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής συνεχίζει τον β΄κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης.

Ακαδημαϊκός συντονισμός προγράμματος:
Ευαγγελία Αχλάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου
Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής.

9 Νοεμβρίου 2021
Θρασύβουλος Παπαστρατής
«Φερίκιοϊ: Ρωμιοσύνη και Πολυπολιτισμικότητα»

O Θρασύβουλος Ορ. Παπαστρατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως δικηγόρος. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά. Μελετά την ιστορία της Κωνσταντινούπολης, της Βαλκανικής και την ιστορία των Εβραίων Ελλήνων.
Βιβλία του ίδιου συγγραφέα που αναφέρονται στην Κωνσταντινούπολη: «Στην Πόλη και στη Θράκη…» (εκδ. Ρήσος, Αθήνα 1994), «Επταλόφου Βοσπορίδος Οδοιπορία. Έλληνες, Αρμένιοι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι» (εκδ. Ηρόδοτος, Θεσσαλονίκη 1999), «Γειτονιές της Κωνσταντινούπολης» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2003), «Γειτονιές του Βοσπόρου» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2005), «Γειτονιές της Χαλκηδόνας – Μικρασιατική Κωνσταντινούπολη» (εκδ. Τσουκάτου, Αθήνα 2010), «Από τη Ζαγορίτσανη στο Τσάριγκραντ. Σλαβόφωνοι Δυτικομακεδόνες στην Κωνσταντινούπολη», (εκδ. Το Δόντι, Πάτρα 2018).

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ