12.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πανήγυρις του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σωσθενίου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων, τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σωσθενίου, στον οποίο χοροστάτησε η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Τον Πατριαρχικό Επίτροπο προσφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, και ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ, ενώ Εκείνος αντιφώνησε καταλλήλως.

Aμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προσφάτως κοιμηθέντων μακαριστών Ιερομονάχου Διονυσίου Αγιαννανίτου και Μοναχού Παντελεήμονος Μικραγιαννανίτου.

H επιστροφή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Πόλη

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 8 Νοεμβρίου 2021, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών από τη Νέα Υόρκη, με τους εναπομείναντες πλησίον Του συνοδούς Του, καθώς και με τον καρδιολόγο Εντιμ. κ. Γεώργιο Σύρο, εκ των θεραπόντων ιατρών Του στο ιατρικό κέντρο Mount Sinai, και έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, καθώς ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος χοροστατούσε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σωσθενίου. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ