25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε Ελλάδα και Κύπρο 2-6 Δεκεμβρίου

Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ότι ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφθεί την Κύπρο και την Ελλάδα από τις 2 ως τις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Το αποστολικό αυτό ταξίδι, το 35ο του πάπα στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, θα σηματοδοτηθεί από την επιστροφή του ποντίφικα στη Λέσβο, νησί εμβληματικό της μεταναστευτικής κρίσης, στο οποίο είχε ήδη μεταβεί το 2016.

«Ο πάπας θα μεταβεί στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου και θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, και την Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα μεταβεί στην Αθήνα και στο νησί της Λέσβου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του πάπα Ματέο Μπρούνι.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει άφιξη το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, επίσκεψη αυθημερόν στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής και αναχώρηση από την Αθήνα για Ρώμη το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε η ιστορική «συνάντηση των τριών Ιεραρχών», του Πάπα με τον  Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ