17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Secretary Blinken meets with His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew.

Κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για τη δεινή θέση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη πολιτικής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Τόνισε, επίσης, τον ρόλο του διαθρησκευτικού διαλόγου, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο προάγει συστηματικά.

Στην επαναβεβαίωση ότι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί συνεχή προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η συνάντηση είχε διευρυμένο χαρακτήρα και έγινε με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Ο Πατριάρχης με τους Σεβασμιωτάτους, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τους δέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Υπουργός, Εξοχώτατος κ. Anthony Blinken. Στη συζήτηση εθίγησαν θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, του φυσικού περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης, όπως ήταν φυσικό, και θέματα της ζωής και της δράσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κυρίως στον τομέα της οικολογίας και των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών διαλόγων, οι οποίοι, εκτός άλλων, συμβάλλουν και στην προαγωγή και εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ