22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λόγος Τσιόδρα και παραλογισμοί

Ανάλυση του Θεοδώρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ     

Η δημόσια επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων -να προσθέσω και Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου- έχει ένα πολύ απλό άλλα άκρως ουσιαστικό μήνυμα, πως η κατάσταση των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό ξεφεύγει πάλι.

Τόνισε πως με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ, ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά πως τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες. Συγκεκριμένα, υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες.

Ο Δρ Τσιόδρας δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, διότι όλα αυτά είναι γνωστά και ειπωμένα πολλές φορές για όσους παρακολουθούν την αμερικανική ειδησεογραφία και αρθρογραφία και θα πρότεινα να την παρακολουθείτε από σοβαρές και έγκυρες εφημερίδες, όπως λόγου χάρη «New York Times», «Washington Post», «Boston Globe», ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press».

Αναντίλεκτα και θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν οι πολίτες άκουγαν τους επιστήμονες και όχι τους λογής – λογής αδαείς συνωμοσιολόγους φονταμενταλιστές ή ιδιαίτερα στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς και στον ομογενειακό μας χώρο κάποιους «Γέροντες» γκουρού οι οποίοι θέλουν εν ονόματι της πνευματικότητας και της υπακοής να καθοδηγούν και ελέγχουν -φοβερό-! τη ζωή των ανθρώπων ακόμα και στα πιο προσωπικά και ιδιωτικά θέματα.

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως υπάρχουν Μοναστήρια, παραθρησκευτικές οργανώσεις με τα όργανά τους και άλλοι δυστυχώς που μάχονται με μανία τα εμβόλια και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Αλλά και ενταύθα η κατάσταση δεν πάει πίσω. Υπάρχει πλειάδα ιερέων προσκείμενων στα εδώ Μοναστήρια και «πνευματικούς» που υπάγονται στην κάστα των αντιεμβολιαστών, ιερουργούν και ιεροπράττουν θέτοντας σε διακινδύνευση όχι μόνο τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά τους ενορίτες τους όλων των ηλικιών, κι αυτοί είναι οι επικίνδυνοι διασπαστές και διασκορπιστές των ιών βιολογικών και πνευματικών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ