24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η «Σύναξις των Αγίων Ιατρών» την Κυριακή 17 Οκτωβρίου

Η Προσεχής Κυριακή – 17η Οκτωβρίου
Η Νέα Εορτή «Σύναξις των Αγίων Ιατρών»

Στην συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έλαβε χώρα στις 21 Ιουλίου 2021 υπό την προεδρία της Α. Θ. Παναγιότητος, συζητήθηκε και εξετιμήθη η θυσιαστική και ουσιαστική προσφορά της ιατρικής επιστήμης και των θεραπόντων της στην αντιμετώπιση της σοβούσης πανδημίας.

Ως εκ τούτου, αποφασίσθηκε να καθιερωθεί η εορτή  «Η Σύναξις των Αγίων Ιατρών» την Κυριακή εκάστου έτους την πλησιέστερη προς την 17ην και την 18ην Οκτωβρίου, κατά τις οποίες εορτάζεται η Σύναξις των Αγίων Αναργύρων και η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού. Κατά την ημέρα αυτή, της «Συνάξεως των Αγίων Ιατρών», η  Εκκλησία θα τιμήσει την όλη συνεισφορά της ιατρικής επιστήμης και των θεραπόντων της προς την ανθρωπότητα.

Προσεχώς, εν όψει της Εορτής, θα αποσταλεί σχετική εγκύκλιος του Οικουμενικού  Πατριάρχου, καθώς και η Ακολουθία της Εορτής υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.

Ενθαρρύνουμε τις Μητροπόλεις, όπως και τους εκπροσώπους και φίλους του Πατριαρχικού Δικτύου, να διαδοθεί η είδηση αυτή, ώστε να εορτασθεί η Σύναξη των Αγ. Ιατρών με κάθε λαμπρότητα και να τιμηθούν πρεπόντως οι Λειτουργοί στον χώρο της υγείας με την προβολή που τους αξίζει. 

Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου
για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας
12 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ