14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (2-12 Οκτωβρίου 2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Ενημερωτικό Δελτίο
Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος χοροστάτησε την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τη Θεία Λειτουργία, καθώς και κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής.
Επίσης, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 3 Οκτωβρίου.

Ακολούθως μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και τέλεσε Τρισάγιο προ του τάφου του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου, με την ευκαιρία της 30ης επετείου της κοιμήσεως Αυτού. Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Κοιμητήριο του Βαλουκλή, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Συνάδων κυρού Διονυσίου, επί τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, χοροστάτησε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Μ. Εσπερινό.
Ακροάσεις
Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος δέχθηκε σε ακρόαση:
– Τους Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα.
– Τους Θεοφιλ. Επισκόπους Αλικαρνασσού κ. Αδριανό, Αραβισσού κ. Κασσιανό, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, και Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο.
– Τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο.
– Τον Εντιμολ. κ. Αδαμάντιο Κομβόπουλο, Άρχοντα Πριμικήριο της Μ.τ.Χ.Ε.
– Τον Μουσικολ. κ. Παναγιώτη Τζανάκο, από την Ελλάδα.
– Πολυμελή Όμιλο, υπό την ηγεσία των Ελλογιμ. κ.κ. René Lefèvre και Adelbert Denaux, που συμμετείχαν στο Συνέδριο της Διεθνούς Οικουμενικής Αδελφότητος, το οποίο διεξήχθη στην Πόλη.
Εκπροσωπήσεις
Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος εκπροσωπήθηκε:
– Από τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021,
στο Ζάππειο Γυμνάσιο – Λύκειο για τους αποφοίτους των σχολικών ετών 2020 και 2021.
– Από τον Αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Δημήτριο Μαγιόγλου κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Παδούης, στο Σταυροδρόμι, επί τη εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021.
– Από τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Οικουμένιο Αμανατίδη, στην τελετή αναλήψεως των καθηκόντων της νέας Παστόρισας Pfr. Heike Steller-Gül, στη Γερμανική Προτεσταντική
Εκκλησία της Πόλεως.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ