22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (5-9 Σεπτεμβρίου 2021)

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Απολλωνιάδος στις Βρυξέλλες

Την Σύναξη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, στις Βρυξέλλες.
Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2021 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Επισκόπου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, τους συλλειτουργούς και παρισταμένους κληρικούς, τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας για την εγκάρδια φιλοξενία του, τους εργαζομένους στην κεντρική διοίκηση της Μητροπόλεως και τους λοιπούς παρισταμένους για την τιμή της παρουσίας τους, η οποία πρωτίστως αποδίδεται στους Αγίους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου, και ευχήθηκε το παράδειγμά τους να είναι πρότυπο της ζωής και της πορείας κάθε χριστιανού.

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν, Ολλανδία

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν στην Ολλανδία, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.
Κατά το κήρυγμα του θείου λόγου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή του γενεθλίου της Θεοτόκου.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη Ιωάννα μοναχή και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την θερμή υποδοχή και παρεκάλεσε την Παναγία να προστατεύει την ταπεινή αυτή Μονή, όλως ιδιαιτέρως σήμερα που το έχει ανάγκη. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον εφημέριο της Μονής πρεσβύτερο Σιλουανό καθώς και τους κληρικούς εκ Βελγίου οι οποίοι συνόδεψαν τον Μητροπολίτη στην Μονή.
Στην συνέχεια, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Ολλανδίας, ακολούθησε εόρτιο κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους στην αυλή της Μονής.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Anderlecht των Βρυξελλών

Στην Πολωνόφωνη Ενορία Γενεθλίου της Θεοτόκου Anderlecht των Βρυξελλών τέλεσε, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Βελγίου, με αφορμή την επερχόμενη πανήγυρη της Ενορίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι της πόλεως των Βρυξελλών, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Pawel Cecha, ο οποίος με εμπνευσμένο και μεστό θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στην Θεομητορική Εορτή.

Πρό του «Δι΄εὐχῶν», ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και συνεχάρη τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας και το περί αυτόν εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως. Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο το οποίο επιτελείται στην πολωνόφωνη ενορία της Μητροπόλεως στα πλαίσια της οικουμενικότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ενορία του Γενεθλίου της Θεοτόκου αποτελεί πρότυπο για την επίλυση του κανονικού προβλήματος της Ορθοδόξου διασποράς.

Επιπλέον, ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κ. Julien Milquet, Αντιδήμαρχο Θρησκευμάτων του Δήμου Anderlecht, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι Cerkiew.pl, το οποίο μετέδωσε απευθείας την Θεία Λειτουργία.
Στη συνέχεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση της πανδημίας, ακολούθησε εόρτια δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους στον υπαίθριο χώρο της Ενορίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ