10.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Διεθνές Συνέδριο Φυσικών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Συνέδριο Φυσικών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής: “10th International Conference on New Frontiers in Physics (ICNFP 2021)”, το οποίο έλαβε χώρα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες του Συνεδριακού Κέντρου της ΟΑΚ, το οποίο υποστηρίζει τη διεξαγωγή Υβριδικών Συνεδρίων (με φυσική, αλλά και με ταυτόχρονη διαδικτυακή, παρουσία των συμμετεχόντων επιστημόνων από οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη). Συνολικά το Συνέδριο είχε 271 συμμετοχές. 

Kατά τη διάρκεια των εργασιών του ICNFP 2021, συζητήθηκαν από διεθνώς αναγνωρισμένους Καθηγητές και βραβευμένους Ερευνητές, από τα σημαντικότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του CERN (Conseil Européen pour la  Recherche Nucléaire), το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε έκταση πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, θέματα των διαφόρων κλάδων της Φυσικής (High Energy Particle Physics, Heavy Ion Collisions, Quantum Physics, Quantum Optics, Cosmology, Astrophysics, Mathematical Physics). 

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, αναφέρθηκε στην ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης της σύγχρονης έρευνας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της υγειονομικής κρίσης, θέτοντας το ερώτημα για την αναζήτηση της ταυτότητας της ανθρωπότητας στη μετα-Covid-19 εποχή. 

Οι Σύνεδροι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη επισκέφτηκαν Ιερές Μονές, Ιστορικά Μνημεία, καθώς και αξιοθέατα του νησιού, ενώ συμμετείχαν σε διεπιστημονικές ομιλίες που διεξήχθησαν στην ΟΑΚ: α) για την ιστορία της Κρήτης από τον Δρα Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, β) για την κλιματική κρίση από τον Αντώνη Καλογεράκη, Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας & Οικολογίας – Παράρτημα της ΟΑΚ, γ) για την τέχνη της μουσικής από την Καλλιόπη Πέτρου (σοπράνο), η οποία προσέφερε στο κοινό του Συνεδρίου ένα μοναδικό Γκαλά Όπερας, δ) για τη σημασία της Ορθόδοξης Παράδοσης, από την Κατερίνα Καρκαλά, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ και ε) για τη σχέση Επιστήμης Θρησκείας από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ