21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Δωρεά ΕΚΒΜΜ στην Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του υπό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων διοργανωθέντος στους χώρους της Σχολής οικολογικού συνεδρίου, η παράδοση της πολύ σημαντικής δωρεάς του Κέντρου προς την ιστορική Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής, διά της υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Ν. Πούλου.

Η δωρεά περιλαμβάνει σύστημα αφυγράνσεως, πυρασφάλειας και προστασίας από τις κλοπές, με σκοπό την διαφύλαξη των ιστορικών βιβλίων που αποθησαυρίζονται στην περίπυστη Βιβλιοθήκη. Προς τούτο μάλιστα παγματοποιήθηκε ήδη η εγκατάσταση του παραδοθέντος εξοπλισμού στους χώρους της Βιβλιοθήκης και η έναρξη της λειτουργίας του.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης εκφράζει τις εκ βαθέων ευχαριστίες της προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και ιδιαιτέρως προς την Πρόεδρο και την Γενική Διευθύντριά του, κ.κ. Ν. Πούλου και Φ. Καραγιάννη, για την πολύτιμη δωρεά και την σημαντική αρωγή τους στην προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης της Βιβλιοθήκης της Σχολής.

Δωρεά των εκδόσεων της Αγιορείτικης Εστίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Διευθυντή της Αγιορείτικης Εστίας η επίδοση του συνόλου των εκδόσεών της προς τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, προς εμπλουτισμό της ιστορικής βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής. Ο Καθηγούμενος συμβολικά αντιπροσέφερε ένα εσχάτως εκδοθέν επετειακό λεύκωμα της Σχολής.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή ευχαριστεί την Διοίκηση του Ιδρύματος καθώς και την επ’ αυτής τριμελή Ιεροκοινοτική Επιτροπή για την σημαντική αυτή δωρεά, διά της οποίας η περίφημη βιβλιοθήκη της Σχολής εμπλουτίζεται με νέες και αξιόλογες εκδόσεις, αφορώσες το Αγιώνυμο Όρος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ