19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΤΟΝ ΖΑΠΟΡΟΖΙΕ ΛΟΥΚΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Η σημερινή κίνηση του μητροπολίτου Κερκύρας Νεκταρίου να συλλειτουργήσει με τον Ζαπορόζιε Λουκά, της εν Ουκρανία Ρωσικής παρουσίας, γράφτηκε ήδη με τα μελανότερα χρώματα στην σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία.

Ο Ζαπορόζιε Λουκάς είναι αυτός που είπε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο:

«Υπηρετώντας τον διάβολο, ο Αρχοντώνης φαντάζεται ότι εκτελεί ιερατικό καθήκον. Στον αγώνα του εναντίον του Θεού, αυτός ο τρελός έχει ήδη φτάσει στο σημείο να πολεμά ανοιχτά την Ορθοδοξία, προσπαθώντας με όλη του τη δύναμη να καταστρέψει την ενότητά της».

Ο Ζαπορόζιε Λουκάς είναι αυτός που παρομοίασε με την «προδοσία του Χριστού» την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Ο Ζαπορόζιε Λουκάς είναι αυτός που κινεί ολόκληρη εκστρατεία αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το γενικό σύνθημα «Βαρθολομαίε, δεν σε καλέσαμε», προσπαθώντας με κάθε τρόπο να πλήξει την προσεχή επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία.

Ο Ζαπορόζιε Λουκάς, βέβαια, κάνει τη δουλειά του.

Ο Κερκύρας Νεκτάριος καλεί στην επαρχία του έναν μητροπολίτη, ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα εναντίον της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία;

Καλώ τον Κερκύρας Νεκτάριο σε δημόσιο διάλογο για το θέμα.

Δεν προσδοκώ ότι θα προσέλθει γιατί ποιος είμαι εγώ για να μου δώσει σημασία.

Άλλωστε εκείνος προτιμάει την πρακτική των εξωδίκων.

Όμως, η σημερινή πράξη του – ας το νιώσει αυτό – καταγράφεται ως μια εκκλησιολογική εκτροπή και υπόθαλψη ανθρώπου, ο οποίος υποκινεί το μίσος εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου. Και όχι μόνο…

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ