19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ VIII AACCP

Το 8ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής, Αρχαιολογίας και Σύγχρονου Πολεοδομικού Σχεδιασμού (VIII AACCP), πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, αλλά με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη, και με θέμα: «Οι Πόλεις σε εξέλιξη». 
Το Συνέδριο διερεύνησε την διαχρονική μεταμόρφωση (μετασχηματισμό) του αστικού και αγροτικού οικισμού.
Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες από πολλές χώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα πολλών φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ρωμαίϊκη Κοινότητα της Παναγίας Παραμυθίας (Βλάχσαραι). 
Συμμετείχε στην όλη διοργάνωση και το Πανεπιστήμιο Özyeğin Üniversitesi του οποίου η Αρχιτεκτονική Σχολή έχει εντάξει στο φετινό πρόγραμμα σπουδών την αναστύλωση του ιστορικού Ι. Ναού Παναγίας Παραμυθίας και την διάπλαση της γύρω περιοχής. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την πρώτη ημέρα ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., ξενάγησε (ζωντανά) τους συνέδρους στον Ι. Ναό της Παναγίας και στα πέριξ ιστορικά μνημεία του Γένους, όπως Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, Μουχλιό, Ιωακείμειο και Μετόχι του Παναγίου Τάφου. Η ξενάγηση διήρκεσε μία ώρα.
Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου και φωτογραφικό υλικό από την ξενάγηση του Λάκη Βίγκα. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ