16.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ”

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 
“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, κατά την κηδεία του αειμνήστου Άρχοντος Οφφικιαλίου Ιακώβου Τσούνη, η οποία τελέστηκε τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, από τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Κοιμητηρίου Παπάγου”. 
Στην Εξόδιο Ακολουθία συμμετείχε και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, καθώς ο μακαριστός συνδεόταν με την Μητρόπολη, από την οποία εκδόθηκε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται: 
“Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως”. 
Ώστε για την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι “Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως;” Να πιστέψουμε ότι ο συντάκτης του δελτίου έκανε …λάθος; Ή μήπως η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στοιχείται στην ρωσική λογική που δεν αναγνωρίζει το Πατριαρχείο ως Οικουμενικό και συνεχώς το αναφέρει ως “Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως”; 
Ας ελπίσουμε να πρόκειται για λάθος …εκ παραδρομής…
Αν όμως η Μητρόπολη Καλαβρύτων αμφισβητεί την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου καλό θα ήταν να το δηλώσει για να ξέρουμε με ποιους ακριβώς έχουμε να κάνουμε. 
Π.Α.Α.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ