12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ – ΕΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ μεταδίδει ότι ιερέας της περιοχής Ροστόβ, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας με τις ένοπλες δυνάμεις της οικείας Μητρόπολης, αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Μητρόπολης Ίγκορ Πετρόφσκι. 
Τον αυτόχειρα βρήκε μέσα στο σπίτι του η σύζυγός του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, ο ιερέας αντιμετώπιζε σοβαρούς πόνους στην πλάτη και μετακινούνταν με δυσκολία. 
Ο ιερέας Αντρέι Νεμίνικ ήταν γεννημένος το 1965 και υπηρετούσε ως ιερέας από το 1992. Πριν από αυτό είχε συμμετάσχει στον πόλεμο της Τσετσενίας, όπου είχε τραυματιστεί και έπειτα παρασημοφορήθηκε από το ρωσικό κράτος. Ήταν εφημέριος στον τοπικό ναό Ντμίτρι Ντονσκόι.
Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην Χάλκη της Λάρισας o 60χρονος ιερέας, εφημέριος του χωριού, βρέθηκε κρεμασμένος στον γυναικωνίτη της εκκλησίας που λειτουργούσε. 
Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 ο 70χρονος ιερέας της Αγίας Τριάδας στην Ημαθία βρέθηκε από τους δύο γιους του απαγχονισμένος μέσα στην αποθήκη του σπιτιού του. 
Στις 24 Ιουλίου 2019 ο ιερέας του χωριού Μελιβοίας Λάρισας, εκεί γύρω στα 60, βρέθηκε, από τον γιο του, κρεμασμένος σε αποθήκη. 
Στις 7 Ιουλίου 2018, 61χρονος ιερέας εντοπίστηκε κρεμασμένος σε μια ελιά, σε χωράφι μεταξύ των περιοχών Ν. Αγχιάλου και Μικροθηβών Βόλου. 
Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο χωριό Ζωοδόχος Πηγή των Φαρσάλων ένας ιερέας έθεσε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε από τους ιδιοκτήτες μιας στάνης, εντός του χώρου της κτηνοτροφικής μονάδας, απαγχονισμένος ο 43χρονος ιερέας, ο οποίος βοηθούσε συχνά στις εργασίες της. Ο ιερέας, που ήταν γεννημένος στο χωριό και κατοικούσε σε αυτό, είχε ετοιμάσει ένα αυτοσχέδιο βρόχο και κρεμάστηκε από αυτό. 
Στις 23 Απριλίου 2012 προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Νεάπολης του Δήμου Βοϊου, με έδρα την Σιάτιστα, η είδηση της αυτοκτονίας ενός 35χρονου ιερέα. Ο ιερέας που καταγόταν από την Αλβανία και βρισκόταν χρόνια στην Ελλάδα, έδωσε τέλος στην ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. 
Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2018 ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας ηλικίας 38 ετών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από μια γυναίκα ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην κόρη της, αυτοκτόνησε μέσα στην εκκλησία όπου λειτουργούσε, στη γαλλική πόλη Ρουέν, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της πόλης. 
Το φαινόμενο είναι διεθνές, όπως φαίνεται, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αναλόγως. 
Επίσης, είναι γνωστό ότι αρκετοί ιερείς, ακόμα και νέοι στην ηλικία, πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα ή και ψυχιατρικά νοσήματα, γεγονός που προκαλεί διάφορες παρενέργειες στη ζωή της Εκκλησίας. 
Αρκετές φορές απασχολούν την κοινή γνώμη ασέλγειες ιερέων και μάλιστα σε ανήλικους. 
Τα διαζύγια των ιερέων και οι εν διαστάσει γάμοι τους δίνουν και παίρνουν! 
Μήπως η Διοικούσα Εκκλησία θα πρέπει να σκύψει με μεγαλύτερη προσοχή πάνω στους ιερείς και να αφουγκραστεί περισσότερο τα προβλήματά τους διότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη;

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ