17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (25-28 Μαρτίου 2021)


Εορτή του Ευαγγελισμού και Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδος στο Βέλγιο 
Στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμβέρσα, την πρώτη ορθόδοξη Ενορία στο Βέλγιο με ιστορία μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χρόνων ( ιδρύθηκε το 1900), λειτούργησε στις 25 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, τηρουμένων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο. 
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της επαναστάσεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Δοξολογία για την εθνική εορτή της Ελλάδος. 

Εν συνεχεία, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τηρουμένων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την επίσημη Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης με την παρουσία των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στο Βέλγιο και των Ελληνικών Στρατιωτικών Αρχών στο ΝΑΤΟ. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ενώ η τελετή της Δοξολογίας τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος και του Βελγίου. 
Την επόμενη Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου θα τελέσει την Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδος και στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. 
Εορτή του Ευαγγελισμού και Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδος στην Ολλανδία 
Στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ουτρέχτη (Ολλανδία) τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στην Ολλανδία. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την επίσημη Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης με την παρουσία των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στην Ολλανδία. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ολλανδία κ. Νικόλαος Πλεξίδας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ