24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ” ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Στην έβδομη διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», μια παραγωγή της ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, προσκεκλημένος ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Επιμέλεια – παρουσίαση: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην συνέντευξη αναφέρεται στην προσωπική του πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις προοπτικές της Ενωμένης Ευρώπης, στην αντιμετώπιση σύγχρονων κρίσεων, όπως η οικονομική και το προσφυγικό. 
Επίσης, αναφέρεται σε εκκλησιαστικές προσωπικότητες του καιρού μας (Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας), αλλά και στην ενορία του, στον Άγιο Γεώργιο Ν. Ψυχικού. 
Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου
είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.
    
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Τελείωσε τη Βαρβάκειο και σπούδασε στο Ε.Μ.Π.. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός και στέλεχος επιχειρήσεων (1980-2004). Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα 18 του («Ρήγας Φεραίος»- ΚΚΕ Εσωτερικού-ΕΑΡ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ). Εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής το 2004. Το 2009 διακρίθηκε ως ένας από τους τρεις πιο δραστήριους ευρωβουλευτές στο σύνολο του Ευρωκοινοβουλίου. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το 2009 και το 2012. Στις 25 Μαΐου 2014 επανεκλέχθηκε Ευρωβουλευτής.
Την 1η Ιουλίου 2014 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη Ευρωβουλευτής για τρίτη φορά.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ